Aanhouding in Schagen om hele rits vergrijpen

Schagen

Een 30-jarige man uit Winkel is woensdagmiddag in Schagen aangehouden voor een hele rits vergrijpen. Hij reed bijvoorbeeld onder invloed en had geen geldig rijbewijs.

Omstreeks 15.15 uur zag de politie de man rijden op de Burenweg in Schagen. Bij controle van de bestuurder en zijn auto zag de politie een zakje met wit poeder op de bodem van de auto liggen. De bestuurder verklaarde dat er speed in het zakje zat. Verder onderzoek leverde nog drie wikkel met (vermoedelijk) cocaïne in zijn jaszak op en een potje met vermoedelijk GHB in de middenconsole van de auto.

De man moest naar aanleiding van de gevonden drugs een speekseltest afleggen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was. Agenten namen een bloedproef af, het monster zal door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht worden op de aanwezigheid van drugs.

De politie zocht verder en vond toen illegaal vuurwerk en medicijnen in de auto. Tot overmaat van ramp bleek de man ook geen geldig rijbewijs meer te hebben. Dat was namelijk verlopen.

De politie nam de drugs, medicijnen, het vuurwerk en de auto in beslag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.