Arrestatieteam op de been voor verwarde man in Koog aan de Zaan [update]

1 / 4
Koog aan de Zaan

Een arrestatieteam heeft woensdagavond een verwarde man aangehouden in Koog aan de Zaan, op verdenking van bedreiging. Volgens de politie had de man, een 39-jarige Westzaner, mogelijk een vuurwapen.

Even voor 22:00 uur kreeg de politie melding dat een verwarde man rond zou dwalen in de omgeving van het Geerteveld in Koog aan de Zaan. De man staat bekend bij de politie als verward en agressief.

De politie ging er met veel agenten op af. Bij aankomst bleek hij een woning binnen te zijn gegaan van mensen die op dat moment niet thuis waren. Hij had de woning afgesloten en de lichten uit gedaan. De politie zag de man achter een van de ramen verschijnen. Hij had een (mogelijk) vuurwapen in zijn handen en richtte hiermee op de politie en zichzelf. De politie zette gespecialiseerd personeel in om de man in de woning aan te kunnen houden.

Na ruim een uur werd er een luide knal waargenomen, kort daarna werd de man aangehouden en naar het bureau gebracht. Na zijn aanhouding is de verdachte overgedragen aan de Geestelijke Gezondheidszorg.

Een ambulance, die voor de zekerheid in gereedheid was gebracht, ging onverrichterzake retour.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.