SP: ’Kinderen zo snel mogelijk crisisopvang uit’

Leander Mascini
Hilversum

De Hilversumse SP wil dat het college zo snel mogelijk actie onderneemt om kinderen en hun verzorgers uit crisisopvang de Vluchtheuvel te plaatsen. „Het is geen geschikte plek om kinderen langdurig op te vangen”, aldus Bianca Verweij.

Uit onderzoek van de partij blijkt dat er nu een baby, twee peuters en een tiener in de crisisopvang zitten. De SP wil dat deze kinderen en hun verzorgers daar zo snel mogelijk vertrekken. „Desnoods moeten er speciale afspraken voor gemaakt worden”. Nu is er volgens de partij geen of onvoldoende uitstroom mogelijkheden. Daarnaast vindt de SP dat er te weinig in de beleidsplannen staat over deze doorstroom.

Daarnaast willen ze voor gezinnen in de opvang ’meer claimwoningen en alternatieve tijdelijke echt passende woonvormen’. Ook zet de partij bij het college in op extra specialistische begeleiding en het stopzetten van huisuitzettingen wanneer er kinderen in het spel zijn.

Bianca Verweij: „Wat ons betreft moet de ambitie zijn: geen enkel kind in de crisisopvang. Eventueel op een maatschappelijke opvangplek die meer voldoet voor opvang van verzorgers en kinderen, maar zeker niet langdurig in de Vluchtheuvel. Dat dit nu wel gebeurd is reden tot zorg. Kinderen moeten daar zo snel mogelijk weg.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen