Nieuw jasje én naam voor mytylschool De Kleine Prins

De gevel is voorzien van houten afwerkingen, houten lamellen als zonwering en een sierbetonnen constructie.

Het verwarmde zwembad van het Merem-behandelcentrum voor kinderrevalidatie.© foto’s de kleine prins

In het gebouw is naast grootkeuken en zwembad ook een sporthal. Op het dak liggen zonnepanelen en buitenterrassen.

De nieuwbouw heeft school- en revalidatieruimten: klaslokalen, open leerruimten, behandel- en verzorgingsruimten.

1 / 4
Eddie de Paepe
Hilversum

Mytylschool De Trappenberg opent maandag, onder een nieuwe naam, de deuren op de nieuwe plek aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum.

Op de mytylschool (onderdeel van landelijke stichting De Kleine Prins) krijgen leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking én leerlingen die langdurig ziek zijn onderwijs, opvoeding en pedagogische begeleiding. De school was sinds midden jaren zeventig van de vorige eeuw gevestigd op het terrein van revalidatiecentrum De Trappenberg aan de Crailoseweg in Huizen. Besloten is om de school, samen met het revalidatiecentrum, naar het nieuwe Hilversumse zorgpark Monnikenberg te verhuizen.

Zwembad

Op het terrein van Merem heeft ’ontwikkelende bouwer’ Boele & van Eesteren uit Rijswijk niet alleen het nieuwe schoolgebouw voor huurder De Kleine Prins neergezet, maar ook het Merem-behandelcentrum voor kinderrevalidatie met verwarmd zwembad. Boele & van Eesteren is door Merem gevraagd om in bouwteamverband het eerste deel van de schoolcampus te ontwikkelen. Het startschot voor de bouw werd op 18 september 2017 gelost. De oplevering vond precies een jaar later plaats.

Opening

De nieuwe school voor speciaal onderwijs heeft een bruto vloeroppervlakte van vijfduizend vierkante meter. Het behandelcentrum met zwembad heeft een oppervlakte van 900 vierkante meter. Het ontwerp is door MAS Architectuur gemaakt in nauwe samenwerking met alle toekomstige gebruikers.

De officiële, feestelijke opening van de nieuwbouw volgt op een later tijdstip, waarschijnlijk tijdens de Week van de Zorg (11 tot en met 16 maart). De mytylschool maakt de ’doorstart’ onder een nieuwe naam. De Trappenberg SO heeft voortaan De Kleine Prins Hilversum, en de VSO-afdeling gaat verder als College De Kleine Prins.

Unieke campus

Onderdeel van deze eerste fase in de activiteiten op de Monnikenberg is verder de bouw van een sportgebouw met restaurant en het uitbreiden van de tuinmanswoning tot praktijklokaal. Alles bij elkaar is dit de eerste stap van ’een unieke campus waar medische revalidatie, regulier- en speciaal onderwijs, sport en kinderopvangfaciliteiten samenkomen’.

De campus, waarvan ook faciliteiten voor medische en geriatrische revalidatie deel uitmaken, vormt samen met het nieuwe ziekenhuis van Tergooi het hart van gezondheidspark Monnikenberg. Op het park is ook plek gereserveerd voor woningen en natuur.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen