Nieuw leven voor plan grond zuurkoolfabriek Avenhorn

Het geplande appartementencomplex in Avenhorn.© Foto West Staete Avenhorn

Leo Blank
Avenhorn

De bouw van een appartementencomplex op het terrein van de voormalige zuurkoolfabriek Succes in Avenhorn is nieuw leven ingeblazen.

Quartet Projecten BV uit Stompetoren heeft het bouwplan dat tijdens de crisisjaren werd ontwikkeld weer van stal gehaald. ,,Tijden zijn sindsdien veranderd. Economisch gaat het veel beter in Nederland. Dat merken we nu al aan de grote belangstelling voor de appartementen”, aldus directeur Richard de Moel, zelf overigens op steenworp afstand wonend van het terrein aan het West in Avenhorn.

Complex West Staete bestaat uit acht appartementen die worden gebouwd in drie lagen. Het heeft de vorm van een statig herenhuis. De appartementen zijn via een centrale entree bereikbaar via lift en trap. Ieder appartement beschikt over een carport, berging en (dak)terras.

Parkeerplaatsen

Op eigen terrein zijn acht parkeerplaatsen voorhanden. Privétuinen en openbaar gebied gaan op speelse wijze in elkaar over. Het terrein, waar aan de achterzijde nog enkele schuren staan, grenst aan doorvaarbaar water.

De appartementen zijn geschikt voor alle doelgroepen, aldus De Moel: ,,Maar ik verwacht vooral animo onder senioren. Er zijn geen selectiecriteria.”

De vergunningen zijn binnen, niets staat de bouw nog in de weg, verzekert hij: ,,Het terrein wordt dit voorjaar bouwrijp gemaakt. De oplevering van de appartementen is ongeveer een jaar later, dus in april/mei 2020.”

Prijzen variëren van 265.000 tot 329.000 euro (vrij op naam).

Info: www.weststaete-avenhorn.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen