Container aangespoeld op Razende Bol [update]

Enkele kuipstoeltjes die André Eelman en Judith van der Zee van Juttersmuseum Flora donderdagochtend vroeg op Texel verzamelden.© Foto Juttersmuseum Flora

Anja Roubos
Den Hoorn

De kustwacht heeft donderdag aan het begin van de middag geen containers meer aangetroffen bij een controle per vliegtuig. Woensdag spoelde er een container aan op het eilandje Razende Bol.

Woensdagavond kwam bij de kustwacht de melding binnen dat op het eilandje de Razende Bol voor de zuidwestkust van Texel een container was aangespoeld.

De Texelse hulpstrandvonder Hans Eelman, tot wiens gebied de Razende Bol behoort, zoekt op dit moment de oostkust van de zandplaat af, na een bericht van een visserman die woensdagavond gezien had dat er iets was aangespoeld.

Het megacontainerschip MSC Zoë verloor in de nacht van dinsdag op woensdag 270 containers op de Noordzee boven Borkum. Tot nu toe zijn zo’n dertig containers aangespoeld op Vlieland, Terschelling en Ameland, waar de stranden bezaaid liggen met goederen uit kapotgeslagen containers. Vanaf woensdagmiddag worden ook spullen gevonden op Texel. Eerst op het strand bij de vuurtoren, vanochtend vooral in de buurt van Paal 17. Het betreft met name kuipstoeltjes en auto-onderdelen.

Lees ook: Eerste stoeltjes aangespoeld op Texel

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.