Paarden op Texel met vuurwerk belaagd

© Archieffoto

Anja Roubos
Den Burg

Op Texel werd rond de jaarwisseling veel overlast veroorzaakt door vuurwerk. Ook paarden werden daar het slachtoffer van.

Een vrouw die naar haar paarden in een weiland langs de Waalderweg bij Den Burg ging, trof daar tussen de optrekkende kruitdampen een paar jongens aan die de dieren zojuist met vuurwerk hadden verschrikt.

Een paard in een weide op de hoek van de Hemmerkooi en Driehuizen bij Den Burg brak door twee stroomdraden en sprong over een hek, waarbij het een been brak. Het dier moest worden afgemaakt door de dierenarts. De oorzaak van zijn angst was niet te achterhalen, maar het vermoeden bestaat dat ook hier vuurwerk in het spel was. Volgens de eigenares was de hengst erg rustig van aard en bovendien in zijn jeugd getraind om voor de koets van het koninklijk huis te lopen.

Brand in container

Op oudjaarsdag werd met vuurwerk brand gesticht in een afvalcontainer bij vuiloverslagstation De Hamster in Oudeschild. Omdat het niet lukte om het vuur te blussen met een brandblusser, moest de brandweer in actie komen.

In de De Ruyterstraat in Oudeschild werden de ramen van zeker twee huizen op oudejaarsavond bekogeld met ’vuurwerkbommen’. Een van de projectielen veroorzaakte een gat in de ruit van de woonkamer en joeg de aanwezige bewoners de stuipen op het lijf.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.