Zeven mensen in Gooi (licht) gewond door vuurwerk

Een eerste hulp van een ziekenhuis.© Archief

Eddie de Paepe
Hilversum

Op de spoedeisende hulpafdelingen (SEH) van Tergooi in Hilversum en in Blaricum hebben zich rond de jaarwisseling zeven mensen met vuurwerkletsel gemeld.

In totaal bezochten zeventien patiënten de SEH in Hilversum, van wie vijf met (licht) vuurwerkletsel: drie met lichte brandwonden, een met licht oogletsel, een voor een hechting.

Zij konden direct na behandeling weer naar huis. Eén patiënt is doorverwezen naar het brandwondencentrum.

In Blaricum meldden zich zeven mensen bij de SEH, maar daaronder bevonden zich geen vuurwerkslachtoffers. Die waren er wel in de namiddag van Oudjaarsdag.

Het ging om twee mensen met (licht) vuurwerkletsel: een met een lichte brandwond en een met licht oogletsel. Ook deze twee konden direct na behandeling weer naar huis.

Tergooi bericht verder dat er geen sprake was van ’alcoholintoxicaties’, drugsgerelateerde zaken of bedreigende situaties op de SEH rond de jaarwisseling.

Ter vergelijking: vorig jaar ging het in totaal om zeven mensen met (lichte) brandwonden of oogletsel, en één (71-jarige) met een alcoholvergiftiging. In 2017 waren er tien vuurwerkslachtoffers en vier 16- en 17-jarigen met een alcoholvergiftiging.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen