Rustige jaarwisseling in West-Friesland

1 / 3
Michiel Snik
Hoorn

De jaarwisseling is in West-Friesland relatief rustig verlopen, zo meldt de politie.

In Hoorn waren wel een serie kleine brandjes waarvoor de brandweer werd gewaarschuwd. Zo kwamen er meldingen van brandjes op straat aan onder meer de Koepoortsweg, Watersnip, Koperslager, Roode Steen, Klagerstuin en Sleutelbloem. ,,We hadden een rustige jaarwisseling’’, meldt de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg.

Ook in andere delen van de regio bleef het rustig, al moest de brandweer van Enkhuizen wel uitrukken voor een brandje aan de Molenweg. In de binnenstad was de HVC aan de Westerstraat en Prinsenstraat vergeten het vuilnis op te halen. Hier lag daarom een behoorlijk berg vuilniszakken. De vrees van omwonden dat dit een uitnodiging voor brandstichters was op oudejaarsavond bleek ongegrond.

Voor bewoners van een woning aan de Elzenlaan in Grootebroek begon het jaar wel slecht, toen een vuurpijl door een raam naar binnen vloog en het huis in brand zette.

Verder waren er op verschillende plekken vernielingen aan auto’s. Zo werden in Hoogkarspel zo’n vijftien auto’s aan de Wintertaling en Pijlstaart met roze verf besmeurd. Aan de Tocht in Obdam werden van verschillende auto’s de spiegels getrapt. Volgens een buurtbewoner staan de daders op camera’s er wordt er nog aangifte gedaan. Gedupeerden hopen dat de daders zichzelf melden zodat de schade kan worden geregeld.

Politiewoordvoerder Menno Hartenberg bevestigt de relatief rustige jaarwisseling. ,,De horeca had het erg druk in Hoorn en er waren wat kleine incidentjes. Zo was er een vechtpartijtje bij een café in Wognum, maar toen wij arriveerden was iedereen al weg.’’

In het Westfriesgasthuis werden twaalf vuurwerkslachtoffers binnengebracht. ,,Gelukkig allemaal klein leed’’, zegt woordvoerster Esther Muusse. ,,Het waren over het algemeen vooral jongeren. Tevens hebben we een patiënt binnengekregen wegens overmatig alcoholgebruik. Het betrof overigens geen jonge drinker. Wij krijgen over het algemeen bij de jaarwisseling niet veel mensen na overmatig drankgebruik binnen.’’

Lees ook: Woningbrand door afgeweken vuurpijl in Grootebroek

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen