De állerlaatste minuut op het Marktplein in Hilversum [video]

De centrale vuurwerkshow barst los boven het Hilversumse centrum.© Foto’s: Studio Kastermans/Leon Dakkus

Eddie de Paepe
Hilversum

De fraaie centrale vuurwerkshow op het Marktplein in Hilversum trok enkele duizenden toeschouwers. Nuttige toevoeging aan deze zesde editie van de traditie in wording was een digitale klok. Best handig bij het aftellen van de állerlaatste minuut van 2018.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voordat het zover was had burgemeester Pieter Broertjes de aanwezigen lof toegezwaaid. ,,Ik ben beretrots op u, dat u kou en miezerige regen heeft getrotseerd.”

Verwijzend naar de klok en de makers van de vuurwerkshow, Dream Fireworks uit Enschede, constateerde Broertjes dat het evenement elk jaar een stukje professioneler én een stukje mooier wordt. ,,Heel veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar!”

Abba

Daarna kon het gezamenlijke aftellen beginnen, ondersteund door zes swingende spotlights die in de grijze lucht priemden. Terwijl ’Happy New Year’ van Abba uit de speakers knalde, barstte de professionele vuurwerkshow boven het Marktplein los.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De veelkleurige sterren, pijlen, vuurbloemen en glitters werden enthousiast gefilmd, (champagne)glazen werden geheven, kussen, omhelzingen en de allerbeste wensen uitgewisseld.

Boete

De twee vuurwerkvrije zones, die in het centrum waren ingesteld, fungeerden goed. Niemand had blijkbaar trek in een boete van honderd euro. Elders in Hilversum werd uiteraard wel flink geknald.

Diverse liefhebbers in Noord, Over ’t Spoor en Oost deden een flinke duit in het zakje en zorgden daarmee (onbewust) voor een sfeervolle achtergrond van de centrale show.

Rijk alleen

Na dertien minuten georkestreerd professioneel vuurwerk hadden de ’amateurs’ weer het rijk alleen. Een blijkbaar kapitaalkrachtige omwonende van het Marktplein hield de aandacht van vertrekkende toeschouwers nog een tijdje vast met een eigen vuurwerkshowtje op de hoek van het Langegewenst en de Naarderstraat. Dus wijselijk net buiten de begrenzing van de ’verboden zone’.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen