Column 60 seconden: ’Beste wensen’

Ronald Massaut© Foto NHD/ Joop Boek

Ronald Massaut

Het lijkt een beetje vanzelfsprekend: de beste wensen, hè! Misschien zelfs een beetje oppervlakkig. Gezondheid en geluk, daar geloof ik meer in, want het is écht niet vanzelfsprekend. Je bent, denk ik, sowieso gelukkig als je een goede gezondheid hebt. Maar ook met een mindere fysiek kun je gelukkig zijn.

Maar voeg daar voorspoed aan toe, want ondanks alle rijkdom die ons wordt toebedacht, die kan zomaar tijdelijk zijn. Aan de andere kant: wat is rijkdom als je niet gezond bent? En daar word je dan ook niet meer zo heel gelukkig van.

Dan zijn daar ook nog mensen die helemaal niet rijk zijn, die niet of amper rond kunnen komen, terwijl ze toch werken, een baan hebben; soms wel twee.

Of die hun hele leven hard hebben gewerkt en nu moeten rondkomen van alleen AOW en een klein pensioentje, misschien. Gelukkig met weinig. Dat kan natuurlijk, maar je gunt mensen zoveel meer. Gezondheid, voorspoed en geluk, dus. En een beetje liefde, wellicht.

En dan die daaropvolgende vraag: heb je nog goede voornemens? Het voorbije jaar ben ik tegen wat ’fysieke ongemakken’ aangelopen. Al langer eigenlijk, zonder de oorzaak te kennen. De stukjes vallen eindelijk op hun plek. Het is nu low carb - no sugar. Dat maakt je goede voornemens een stuk eenvoudiger.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.