Jaarwisseling verloopt rustig in de Noordkop

Casper Duin
Den Helder

Voor zover nu bekend is de jaarwisseling in de Noordkop relatief rustig verlopen.

In het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder zijn twee vuurwerkslachtoffers gezien. Een persoon had brandletsel in het gezicht. De ander kampte met verwondingen aan de arm.

Drie mensen belandden op de Eerste Hulp met een alcoholvergiftiging. Dit waren meerderjarigen.

In Julianadorp brandden twee auto’s onder een carport in de nacht van oud en nieuw uit. Een persoon ademde rook in en werd daarvoor ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.

De brand brak rond 1.30 uur uit in Vogelzand. De naastgelegen woningen liepen schade op door het vuur. Er was in beide huizen niemand thuis.

Stoel

Aan de Marsdiepstraat in Den Helder raakte ’s nachts een bewoner gewond toen hij op twee hoog een brandende stoel wilde blussen. Hij liep daarbij verwondingen aan zijn been op. De brand werd snel opgeschaald naar een middelbrand.

Tevens werd er een traumahelikopter opgeroepen. De brandweer heeft de stoel naar beneden gegooid. De brand was rond 3 uur meester, zo meldde de Veiligheidsregio.

Op oudjaarsavond en na de jaarwisselingen waren er in de hele regio zo’n vijftien buitenbrandjes, waarvoor de brandweer in actie moest komen. Onder meer aan de Pastoor Philliponastraat in Anna Paulowna, de Krimweg in De Cocksdorp en de Pelikaanweg in De Koog.

In sommige gevallen ging het om een brand in een afvalcontainer, zoals aan de Waddenzeestraat/Reggestraat, Pluto, de Vechtstraat (alle Den Helder), de Roodborstjeslaan/Rietzangerstraat in Schagen en de Brinkweg in Wieringerwerf.

In Wieringerwaard woedde kort een brand aan de Merellaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.