Bibberen met de burgemeester bij nieuwjaarsduik in Huizen [video]

Een stemmig geklede burgemeester Sicko Heldoorn was - net als wethouders Roland Boom en Maarten Hoelscher - ook van de partij.© foto’s studio kastermans/leo dakkus

1 / 13
Eddie de Paepe
Huizen

De derde editie van de Nieuwjaarsduik in het Gooimeer bij de Zomerkade in Huizen - de grootste in het Gooi en omstreken - trok dinsdagmiddag vierhonderd deelnemers.

De zon liet zich op de zo nat begonnen Nieuwjaarsdag tegen drie uur ’s middags nog heel even zien. Als om de dappere duikers een hart onder de riem te steken.

Na de warming up onder de bezielende maar luidruchtige leiding van Mark Vonno en begeleid door opzwepende muziek klonk het startschot. Aangemoedigd door honderden toeschouwers - en met een stevige bries schuin in het gezicht - renden de duikers het water in.

Keurig pak

Onder hen burgemeester Sicko Heldoorn, die zich voor de gelegenheid in een keurig pak had gehesen. ,,Bij het inlopen is dat warmer”, had de burgervader even daarvoor verklaard. ,,Maar ja, bij het uitlopen is het weer wat minder.” Ook sommige andere deelnemers hadden een ludieke ingeving gehad en beperkten hun outfit niet tot zwembroek of badpak/bikini en de bekende Unox-muts.

Feesttent

Terwijl de eerste duikers al weer bibberend rechtsomkeert maakten, renden anderen nog al of niet enthousiast richting het door de reddingsbrigade bewaakte water. Al snel lokte de grote verwarmde feesttent waar de deelnemers zich weer konden omkleden. Voor iedereen was er naast de muts een herinnering en een kop snert.

Pas nadat alle duikers behouden waren teruggekeerd betrok de lucht en trokken lichte regenwolken over het strand aan de Zomerkade.

Plastic Soup

Dit jaar zette de Nieuwjaarsduik zich - in samenwerking met de Rotary clubs in Huizen - overigens in voor het project ‘End Plastic Soup Now’.

Video: Gooi- en Eemlander

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen