Brandweer Gooi en Vechtstreek: jaarwisseling rustig verlopen

De brandweer in actie in de Vossenstraat in Hilversum.© Foto: Studio Kastermans/Leon Dakkus

Eddie de Paepe
Hilversum

De jaarwisseling is voor de brandweer rustig verlopen in het Gooi en de Vechtstreek. Tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur zijn er 36 Oud en Nieuw-gerelateerde meldingen bij de meldkamer binnengekomen. Dat is bijna een halvering ten opzichte van het aantal meldingen tijdens de jaarwisseling van 2017 naar 2018. De brandweer rukte uit in Bussum, Hilversum, Huizen, Kortenhoef, Naarden en Weesp.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes, brandende containers en afvalverbranding.

Aan het begin van oudejaarsavond werd er in Bussum melding gedaan van een autobrand. De brandweer was snel ter plaatse maar omstanders hadden de brand inmiddels al op effectieve wijze geblust.

Brandweerwagen

Ondanks dat het voor velen een feestelijke en gezellige jaarwisseling was, is er in Hilversum sprake geweest van agressie tegen hulpverleners. Zo wordt een persoon die in Hilversum politiemensen beledigde opgeroepen voor een taakstrafzitting, aldus het OM.

Op de Erfgooiersstraat werd vanuit een groep jongeren zwaar vuurwerk naar een brandweerwagen gegooid, meldt de brandweer. ’Gelukkig raakte hierbij niemand gewond. De politie was ter plaatse maar kon de daders niet achterhalen. Uiteraard heeft de politie wel de groep jongeren hierop aangesproken.’

Onbegrijpelijk

John van der Zwan, commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: ,,Het kan niet zo zijn dat hulpverleners worden belemmerd tijdens het blussen van brand en tijdens het verlenen van hulp aan mensen in nood, ze moeten hun werk veilig kunnen doen. Het is onbegrijpelijk dat ons die ruimte soms niet wordt gegeven. Van hulpverleners blijf je af!”

Aantal meldingen regionaal:

2017-2018: 63

2018-2019: 36

Aantal meldingen per plaats:

Bussum: 4

Hilversum: 19

Huizen: 5

Kortenhoef: 2

Naarden: 2

Weesp: 4

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen