Burgemeester Broertjes en vuurwerkhandelaar Witbaard samen voor veilig vuurwerk

Burgemeester Pieter Broertjes deelt op de markt vuurwerkbrillen uit.© STUDIO KASTERMANS/DANIELLE VAN COEVORDEN

Robin Bourguignon
Hilversum

Elke jaarwisseling vallen er weer gewonden door vuurwerk. Om ongelukken te voorkomen delen burgemeester Pieter Broertjes en de Hilversumse vuurwerkhandelaar Johan Witbaard samen vuurwerkveiligheidspakketjes uit op de Hilversumse markt.

Er is veel belangstelling voor de vuurwerkveiligheidskraam op de markt. In het eerste halfuur zijn al zo’n honderd pakketjes uitgedeeld. De burgemeester leidt marktbezoekers naar de kraam en deelt de pakketten uit aan haastige langslopers. Bij de kraam laat Johan Witbaard zien wat er in zo’n pakket zit: Een veiligheidsbril, een aansteeklont en oordopjes. Ook een handleiding voor hoe je vuurwerk het best kan afsteken en een folder van de gemeente met informatie over wat er op oudejaarsdag in Hilversum te doen is.

Witbaard en Broertjes stonden jarenlang tegenover elkaar in hun strijd om de vuurwerkvrije zones. Nu staan ze samen op de markt om aandacht te vragen voor vuurwerkveiligheid. Witbaard: ,,De gemeente deelde in de jaren hiervoor ook al vuurwerkbrillen uit. Wij deden dat ook in onze winkel. Toen dacht ik, laten we het dit jaar samen doen. Dit keer hebben we er een mooi pakketje van gemaakt.’’

Ondertussen heeft de burgemeester een veiligheidsbril opgezet terwijl hij pakketjes uitdeelt. ,,Hij zit goed. En het is bewezen dat zo’n bril helpt schade te voorkomen’’, aldus Broertjes. Op oudjaarsdag zijn er op het marktplein verschillende optredens, een kindervuurwerkshow en om middernacht de centraal georganiseerde vuurwerkshow.

Meer informatie op de website van de gemeente.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen