’Zuiderzeelicht’ blijkt eindejaarsknaller voor Zuiderzeemuseum

© Foto ANP

Coen van de Luytgaarden
Enkhuizen

Het winterevenement Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen blijkt een eindejaarsknaller.

Al in de eerste week hebben duizenden bezoekers een wandeling door de sfeervolle straatjes van het buitenmuseum gemaakt. De tienduizendste bezoeker boekte afgelopen weekend een ticket.

Directeur Warnik is verheugd met deze verrassende bezoekersaantallen en de positieve respons bij de bezoekers: ,,Fantastisch dat het publiek de bijzondere wijze waarop wij de Zuiderzeelegende presenteren, weet te waarderen.’’ Aan reclame bepaald geen gebrek, zegt Warnik. ,,We zien dat het aantal boekingen, onder meer door mond tot mondreclame, heel snel toeneemt. Ook sociale media dragen hieraan bij. Er waren dagen bij waarop we bijna uitverkocht waren.’’

Zuiderzeelicht toont door middel van licht, beeld en geluid het volksverhaal ’De Motketel van Schokland’. Dat is een sage over liefde , moed, mysterie en verdriet. Deze creatieve en sfeervolle voorstelling is door Ronald Giphart speciaal voor het Zuiderzeemuseum herschreven.

Veel bezoekers zijn onder de indruk van de promenade. ’Zuiderzeelicht bezoek je niet, dat beleef je’, luidt een van de reacties op facebook.

Zuiderzeelicht is er tot en met 5 januari (behalve oudjaarsdag) met starttijden van 17.15 tot 21.00 uur. De wandeling door het buitenmuseum duurt ongeveer 45 minuten.Info: www.zuiderzeemuseum.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen