Nepagenten lichten Chinese toeristen op in Zaandijk

Zaandijk

Chinese toeristen zijn vrijdagavond in Zaandijk het slachtoffer geworden van oplichters die zich voordeden als politieagenten.

De toeristen liepen aan het begin van de avond over de Lagedijk. Zij stonden net wat foto’s te maken toen er een auto naast hen stopte. Daarin zaten twee mannen in burgerkleding. Zij deden zich voor als agenten en lieten daarbij een neppe politielegitimatie zien. De mannen vertelden dat er veel vals geld in oploop was en zij wilden het geld van de toeristen controleren.

In vol vertrouwen gaf een van de toeristen zijn portemonnee af. De nep-rechercheur haalde het papiergeld eruit, controleerde het en stopte het ogenschijnlijk weer terug. Pas nadat zij waren weggereden, bleek het briefgeld niet meer in de portemonnee te zitten.

De slachtoffers wisten zich het kenteken van de auto nog te herinneren. Het bleek om een Frans kenteken te gaan. Het kenteken werd later op de avond nog gecontroleerd in Limburg door een installatie met Automatische Nummerplaatherkenning (ANPR). De auto met de verdachten werd echter niet meer terug gevonden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.