Wogpop stevig begin van 2019

Switch Bones.© Pr-foto

1 / 2
Ronneke van der Genugten
Wognum

Waarmee kun je het jaar beter beginnen dan met een lekker pittig concert? Met de metalcore van Two and a Half Girl, de alternatieve-indierocksongs van Switch Bones, de metal-progrock van Tully Monster en de rebuilt rockcovers van Halfvol staat de 39e editie van Wogpop garant voor een krachtige start.

Wogpop zorgt met vier optredende rockbands in elk geval dat de kater snel vergeten is. „Een kater? Niet voor mij. Ik ben niet meer de jongste; we houden de jaarwisseling gewoon gezellig”, grijnst Wieger Janse, gitarist van Tully Monster. „Voor dit concert zetten we in op een paar stevige nummers met een hoog rock-’n-rollgehalte. Nee, ik heb niet echt een voorkeur. Al onze liedjes zijn fantastisch”, lacht de gitarist. „Een lekker lied met trage, zware riffs ligt me wel het best. Ik heb de muziek van de andere bands beluisterd; je probeert daar toch een beetje op in te spelen. De metalcore van Two and a Half Girl klinkt lekker en de muziek van Switch Bones is catchy. Van nieuwkomer Halfvol heb ik jammer genoeg niets kunnen vinden, maar dat komt nog wel.”

Tully Monster.© Foto Kelly Thans

Aan de weg timmeren

Janse weet als geen ander hoe het is om als beginnende muziekband aan de weg te timmeren en naamsbekendheid op te bouwen. „We zijn met Tully Monster in 2015 gestart. Het begint nu gelukkig goed te lopen, al blijft het een worsteling om in een programma te worden opgenomen. Mensen zijn snel geneigd een genre af te bakenen en wij hebben een breed repertoire. Volgens mij was dat vroeger toch makkelijker. Hoewel, door het groeiende aanbod van festivals zijn er wel meer kansen.”

De optredende bands doen er alles aan om het publiek van de stoel te blazen. Tegelijkertijd neemt Everland maatregelen om gehoorschade tegen te gaan; het doel is de bezoekers op een voor het gehoor veilige manier van muziek te kunnen laten genieten. Janse: „Die filtertjes zijn bedoeld om herrie tegen te gaan. We dragen ze zelf ook. Die dingen zijn echt heel goed. Ze filteren hoge frequenties die schadelijk voor het gehoor zijn, maar dempen onze muziek niet.”

Halvol.© Pr-foto

Het kersversie trio Halfvol bijt het spits af van het nieuwjaarsconcert in het jongerencentrum in Wognum. Na covers van Johnny Cash, ZZ Top en Black Sabbath in eigen stijl is het de beurt aan Tully Monster, de vijfkoppige band van zangeres Marike Groot. Voordat Two and a Half Girl voor een spectaculaire afsluiting zorgt, staat de alternatieve-rockformatie Switch Bones op het podium.

Wogpop begint 1 januari om 16 uur in Everland. Entree is 5 euro.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen