Wilders steunt Moinat als PVV Purmerend

Geert Wilders (PVV).© ANP

Robert Jan van der Woud
Purmerend

PVV-leider Geert Wilders wil dat Nicole Moinat haar werk als raadslid voortzet onder de naam PVV Purmerend. In een bericht op Twitter wenste hij haar vrijdag ’heel veel succes’ als vertegenwoordigster van de PVV in de Purmerendse gemeenteraad.

Daarmee komt er mogelijk een einde aan de PVV-soap die in Purmerend ontstond nadat fractievoorzitter Shirley Soenjoto enkele weken geleden besloot om Moinat uit de fractie te zetten.

Lees ook: Weggestuurd Purmerend raadslid wil ook verder onder naam PVV

Enkele dagen later claimde ook Moinat de naam PVV Purmerend. Ze werd daarin gesteund door fractievoorzitter Ilse Bezaan van de PVV-fractie in Provinciale Staten van Noord-Holland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar volgens Soenjoto had Bezaan geen recht van spreken. Ook zij wilde samen met raadslid Rob van Dongen door onder de naam PVV Purmerend, bleek op 20 december tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

Aan burgemeester Don Bijl en de gemeentelijke griffie de taak om de knoop door te hakken wie de naam mag gebruiken.

De steunbetuiging via Twitter van Geert Wilders kan daarin een rol spelen, al is het nog niet bekend of Wilders ook al officieel een verzoek heeft ingediend bij de burgemeester.

Of Soenjoto en Van Dongen ondanks de steunverklaring van PVV-kopman Wilders zullen blijven vasthouden aan de aanduiding PVV Purmerend was vrijdagavond nog niet bekend.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.