’Benefietwedstrijd’ voor getroffen Duinrand S

De deels uitgebrande kantine van Duinrand S.© jjfoto.nl / Jan Jong

Henk-Jan den Ouden
Schoorl

De nieuwjaarswedstrijd op het terrein van voetbalvereniging Duinrand S gaat dinsdag definitief door. Dat meldt voorzitter Paul Ruis. De wedstrijd stond al maanden op de planning, maar het doorgaan werd onzeker door de brand in de keuken van de kantine van Duinrand S tijdens de kerst.

Het bestuur hoopt dat het vriendschappelijke duel tussen het huidige eerste elftal en de ’toppers van toen’ een soort benefietwedstrijd wordt om de financiële gevolgen van de brand wat te verlichten.

,,Het wordt wel een beetje improviseren’’, aldus Ruis. De kantine is namelijk nog niet te gebruiken. ,,We gebruiken de oude loods als overkapping en krijgen van een bedrijf uit de buurt drie partytenten. Er komt een foodtruck met onder andere tosti’s van een mevrouw uit Bergen. Van elke tosti of ander broodje dat ze verkoopt, doet ze een euro in onze pot.’’ De plaatselijke supermarkt in Groet stelt bier en fris ter beschikking en zo zijn er meer mensen en bedrijven die belangeloos meedoen. ,,Het is hartverwarmend’’, vindt Ruis. ,,Het leeft gigantisch in het dorp.’’

Zo is een bekende loodgieter uit Schoorl nu bezig om ervoor te zorgen dat er snel weer elektriciteit en water zijn op het complex. ,,Ze verzekerden me, dat dat voor dinsdag wel moest lukken. Als de voetballers dinsdag eventueel niet kunnen douchen op het complex is dat nog niet zo’n probleem, maar mensen moeten wel naar het toilet kunnen. En er moet ook weer getraind worden, dus de lampen op het A-veld moeten het ook weer doen.’’

De wedstrijd begint dinsdagmiddag om drie uur. Bij de selectie van ’Oud Duinrand S’ spelen onder andere de ex-betaald voetballers Alex Pastoor, René Petiet en Fred Admiraal mee.

Op internet is ook een crowdfundingspagina aangemaakt waar mensen die Duinrand S een warm hart toe dragen een donatie kunnen doorgeven voor het herstellen van de schade aan de kantine.

Lees ook: Duinrand S door benefietwedstrijd dichtbij nieuwe kantine [video]

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.