Lange ladders nodig bij nieuwjaarsduik Zaandam

Nieuwjaarsduik in het Twiske dit jaar.© Foto Erik Rietman

Van onze verslaggevers
Zaandam

Enthousiaste Zaanzwemmers uit de Russische Buurt zijn dinsdag om 12 uur welkom voor een nieuwjaarsduik in de Voorzaan bij jachthaven Dukra. De organisatie zoekt lange ladders om het water in en uit te kunnen.

,,Het is een beetje een incrowd-dingetje’’, relativeert organisator Eelco Aartsen. ,,Er hebben zich tot nu toe vijf mensen aangemeld. De meesten zwemmen elke week in de Zaan.’’

De duik door en voor de Russische Buurt wordt georganiseerd in samenwerking met de jachthaven, die de kantine openstelt. Aartsen - in het verleden betrokken bij de Monettuin - hoopt dat de gemeente het groepje laat begaan. ,,Het is niet dat we met z’n vierhonderden van de steiger springen.’’

In de kantine kan worden omgekleed en is na afloop warme chocolademelk en erwtensoep. Zelf een mok meenemen. Deelnemers en aanmoedigers moeten zich aanmelden via mail: bas@baseneelco.nl of telefoon: 06-18202900.

In recreatiegebied Het Twiske houdt de naturistenvereniging om 14 uur de traditionele Nieuwjaarsduik in de Stootersplas. Verzamelen op naakTstrand het Baaiegat in Oostzaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.