Neven van Ed houden van lange solo’s

De kerstkaart van De Neven van Ed.© Foto PR

Van onze verslaggever
Heemskerk

De IJmondse rockband De Neven van Ed sluit zaterdag vanaf 22 uur het jaar af in Café Lokaal in Heemskerk.

Na stevig repeteren begon de band vorig jaar een serie optredens op 29 november in Podium 104 in Beverwijk. Na het ’kerstoptreden’ op 16 december in het kader van De Glazen Keet op het Nielenplein in Heemskerk speelden ze in De Melterij in Wormerveer. Waar de eigenares erg blij mee was, getuige haar reactie op Facebook: ’Man man wat een band, De Neven van Ed! Ram- en ramvol en het dak gaat eraf!’

Ed van Ettekoven (bluesharp/percussie) is de oprichter van de nieuwe band, samen met kunstenaar Ton Cabret (gitaar) en Nick Didden (zang/gitaar). Jeffrey Daan (zang/toetsen) en Claudio Ferraro (bas) completeren de groep. Het oudste bandlid is 63, de jongste 24. De muzikanten zijn onder andere bekend van bands als Vyllanore, Punch & Judy, StoneDef en Boules Bluesband. Het repertoire bestaat uit nummers van AC/DC tot ZZ Top, maar ook The Rolling Stones, Dire Straits en Pink Floyd.

Cabret: „Rock en blues, vanaf de jaren zestig. Bij voorkeur covers die zich lenen om lange solo’s in te spelen.” Voor het debuut kozen ze het vernieuwde Podium 104. ,,Daar is genoeg ruimte en wordt hard gewerkt om een leuke plek voor muziek te creëren.” Het optreden in Heemskerk is gratis.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.