Afscheid in stijl voor overleden burgemeester Witteman

Stichtse Vecht neemt in gezamenlijkheid afscheid van zijn overleden burgemeester Marc Witteman.© Foto: Studio Kastermans

Mirjam van Twisk
Stichtse Vecht

Zijn uitvaart op 2 januari vindt weliswaar in besloten kring plaats, maar in de dagen daarvoor krijgt de bevolking van Stichtse Vecht uitgebreid de gelegenheid om afscheid te nemen van de maandag overleden burgemeester Marc Witteman.

Passend bij het motto van de sinds augustus wegens een ongeneeslijke ziekte teruggetreden eerste burger, ’de beste ideeën komen van buiten het gemeentehuis’, willen zijn nabestaanden en de gemeente een afscheid waarbij iedereen zoveel mogelijk betrokken wordt.

Zo wordt het publieke afscheid op zaterdag in Boom en Bosch op de Markt 13 in Breukelen voorafgegaan door een wake. Die wake begint vrijdagavond om negen uur in datzelfde Boom en Bosch, waar Witteman wordt opgebaard. Aan de wake kunnen inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en raadsleden deelnemen. In groepen van acht personen die per uur wisselen, houden zij tot zaterdagochtend tien uur de wacht bij de overledene. Voor die wake kunnen belangstellenden zich aanmelden via wake@stichtsevecht.nl. Er is plek voor circa honderd mensen.

Laatste groet

De wake duurt voort tot het publieke afscheid zaterdagochtend om tien uur begint. Iedereen die de burgemeester een laatste groet wil brengen, kan langs zijn open kist lopen en een condoleanceregister tekenen.

Mensen die bij dit afscheid ook een bloemengroet willen brengen, worden door de familie gevraagd zich te beperken tot een enkele rode roos. Liever nog dan bloemen heeft de familie dat rouwenden een donatie doen aan KWF Kankerbestrijding. Dat kan op rekeningnummer NL92 INGB 0000 0128 17, onder vermelding van afscheid de heer Witteman.

Na afloop van dit publieke afscheid wordt Marc Witteman om acht uur ’a avonds vanuit Boom en Bosch uitgeleide gedaan door een erehaag. Deze wordt gevormd door mensen die afkomstig zijn uit alle geledingen van de samenleving, waaronder politie, brandweer, vertegenwoordigers van organisaties, raadsleden en medewerkers van de gemeente. Deelname kan worden aangemeld via erehaag@stichtsevecht.nl.

Op woensdag 2 januari, wordt Marc Witteman in besloten kring gecremeerd. Daarbij zijn alleen genodigden welkom. Raads- en collegeleden van Stichtse Vecht zeggen in verband met het overlijden tot en met 2 januari al hun representatieve verplichtingen af.

Condoleance

Wie niet persoonlijk bij het afscheid aanwezig kan zijn, maar wel ergens een blijk van medeleven wil achterlaten, kan een digitaal condoleanceregister tekenen op http://www.condoleance.nl/17218/marc-witteman.html. In het Gemeentekantoor aan de Endelhovenlaan in Maarssen, Boom en Boch in Breukelen, ’t Kampje in Loenen en in wooncentrum Overdorp in Kockengen liggen ook condoleanceregisters ter tekening

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen