Bakker Tetteroo uit Laren heeft lekkerste oliebol van Noord-Holland

Bert-Jan van Oel
Laren

Bakkerij Tetteroo is tweede van Nederland geworden in de oliebollenverkiezing van 2018. De bakker, met zaken in Laren en Eemnes, was met een beoordeling van 9,5 de beste van Noord-Holland.

De oliebollentest is ditmaal niet van het AD, maar van een nieuw panel: oliebollentestonline.nl. De organisatie bestaat uit twaalf personen, een per provincie, en twee experts. Er worden in elke provincie bij maximaal 25 verkooppunten oliebollen getest. Dit kunnen er minder zijn, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en beschikbaarheid in de testperiode.

De test leverde twaalf winnaars op, een winnaar per provincie. In het geval van Tetteroo dus de beste van Noord-Holland. Lèon Tetteroo was verrast toen hij het nieuws hoorde: ,,We waren zelf uiteraard wel overtuigd van de kwaliteit van onze oliebol. Maar wanneer een onafhankelijke jury bestaande uit vakmensen en consumenten jouw oliebol met een 9,5 beoordeelt dan is dat toch wel een hele fijne bevestiging. Dat is ook een groot compliment aan onze medewerkers. We nodigen alle mensen graag uit om lekker te komen proeven in onze winkels.’’

Om misverstanden te voorkomen: Tetteroo heeft twee vaste vestigingen in Laren (en een tijdelijke, op dit moment, op de Brink) en een winkel in Eemnes. De andere bakkerszaken van Tetteroo, bijvoorbeeld die in Blaricum, Huizen, Naarden, Bussum en Muiderberg zijn in eigendom bij een andere tak van de familie. Zij werden niet getest.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen