Traditioneel in looptempo oude jaar uit

Stralend onderweg.© Archieffoto

van onze verslaggever
Den Helder

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de 32ste Sport 2000 Oudejaarsloop, die dit keer ook op de laatste dag van 2018 wordt gehouden.

De afgelopen edities trok de uitdaging over vijf of tien kilometer doorgaans bijna 600 deelnemers. Start en finish zijn op het hoofdterrein van FC Den Helder aan de Bremstraat. Op de dag zelf kan zowel voor de jeugdafstand over 1 kilometer (10.45 u) als de langere trajecten (vanaf 11.15 uur) ingeschreven worden in de kantine van de voetbalclub. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een herinnering beschikbaar gesteld door de nieuwe hoofdsponsor. Tevens zijn er prijzen voor de eerste drie aankomenden bij de jeugd en op de 5 kilometer. De wedstrijd- en prestatieloop over de langste afstand kent een uitgebreid prijzenpakket voor de winnaars in de diverse leeftijdsklassen. Met voor de nummers één op de 10 km, mannen en vrouwen, een paar hardloopschoenen en een loopvoetanalyse.

Ron van Diepen (Hylas) heeft met 31.49 het parcoursrecord bij de mannen. Bij de vrouwen is dat veelvuldig winnares Luciënne Groenendijk (Sportlust) met 37.51. Michiel de Ruiter en zijn Margriet Berkhout wonnen vorig jaar.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.