Oud-Castricumse in boek over wadden

Anita Kok.© Foto PR

Ton de Lange
Castricum

Het Nederlandse Waddengebied is dit jaar ook mediageniek. In oktober was de filmpremière van ’Wad’ en regisseur/ecoloog Ruben Smit kreeg in november het eerste exemplaar van verhalenbundel ’Paal 15’, over de wadden, uitgereikt. Dit boek staat zondagmiddag vanaf 14 uur centraal in boekhandel Laan in Castricum.

Een van de 15 schrijvers in ’Paal 15’ is oud-Castricumse Anita Kok. Samen met debutante Petra Knaapen en uitgeefster Esther van der Ham vertelt ze daar over het boek, het schrijfproces en het uitgeven. De entree is gratis.

Succesvol thrillerauteur Marelle Boersma nam het initiatief om met de schrijvers naar Ameland te vertrekken. ’Daar heeft ze de groep in zeer korte tijd tot een geolied team gesmeed en hen gecoacht’, mailt Hans Laan. Kok produceerde in vijf dagen de eerste 1500 woorden van haar verhaal, dat ze binnen twee maanden bij de uitgever moest inleveren. Van elk verkocht exemplaar gaat één euro naar een goed doel: de Waddenvereniging.

Vóór de film ’Wad’ werd regisseur Smit bekend dankzij het succes van ’De nieuwe wildernis’ (2013). Kok werkt momenteel aan een thriller.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.