Krommenieër twee weken langer vast na verkeersruzie die resulteerde in dodelijk ongeval A10

Van onze verslaggever
Amsterdam

De 52-jarige Krommenieër die als bestuurder van een auto afgelopen zondag betrokken was bij een fataal verkeersongeval op de A10 in Amsterdam zit 14 dagen langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank donderdag beslist. Uit onderzoek is gebleken dat het ongeval is ontstaan door een verkeersruzie.

Bij het ongeval kwamen twee personen om het leven. Het OM verdenkt de 52-jarige man uit Krommenie van doodslag.

Aan het ongeval ging een verkeersruzie vooraf. Dat blijkt uit onderzoek van de politie, verklaringen van de bestuurder van de auto en meerdere getuigen. De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie, moest remmen en raakte daarbij de vangrail. Vervolgens ging hij achter de motorrijder aan en zou hij meerdere keren richting de motor hebben gestuurd, aldus getuigen.

De motorrijder zou hierna trappende bewegingen hebben gemaakt naar de auto, die bij een laatste keer insturen de motor raakte. Bij de ruzie reden de betrokken bestuurders tussen de 100 en 130 kilometer per uur. De 44-jarige motorrijder uit Wormerveer en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam die achterop de motor zat, kwamen om het leven.

Lees ook: Dodelijk ongeval A10: automobilist uit Krommenie donderdag voorgeleid

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.