Groen licht voor bouwplan op plek van Jozefschool

Van onze verslaggever
De Rijp

De gemeente Alkmaar zet vaart achter de herontwikkeling van de leegstaande Jozefschool in De Rijp. De Coöperatie Dorpsherstel diende in 2017 een burgerinitiatief in waarvoor het college recent toestemming heeft gegeven.

Na de oplevering van de Brede School in De Pauw zijn drie scholen (De Tweemaster, De Baanbreker en de Jozefschool) vrijgekomen voor herontwikkeling. Voor de Jozefschool heeft de Coöperatie Dorpsherstel de gemeente verzocht een voorstel te mogen doen.

Appartementen

Dit leidde in 2017 tot een burgerinitiatief met een plan voor dertien koopwoningen, waarvan drie vrijstaande woningen, vier twee-onder-één-kapwoningen en zes appartementen. Van deze laatste zijn er vier bestemd voor de sociale sector, in de zogeheten categorie twee. Hiermee voldoet het plan aan de norm om minimaal dertig procent sociale woningbouw te realiseren. Het plan voorziet tevens in twintig parkeerplaatsen en komt hiermee tegemoet aan de gemeentelijke parkeernorm van de gemeentelijke Alkmaar.

Verder is met de coöperatie afgesproken dat eventueel resterende opbrengsten in samenspraak met gemeente weer ten goede van het dorp gebracht worden. Met dit besluit van het college kan de coöperatie een definitief plan opstellen voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Voor de scholen De Tweemaster en De Baanbreker zijn momenteel nog geen concrete plannen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.