Hof wil zaak doodgestoken Sjeddy heropenen

Stille tocht voor Sjeddy.© Archieffoto

Haarlem

Het gerechtshof heeft geen beslissing genomen in de strafzaak tegen de drie verdachten, 27-jarige Ricardo L., de 22-jarige Layminda van Z, en de 22-jarige Roxanne O. die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de steekpartij tijdens nieuwjaarsnacht 2016 op de Zomerkade in Haarlem waarbij de 22-jarige Haarlemmer Sjeddy Ibrahim dodelijk werd verwond.

Ook twee anderen liepen steekwonden op. Het hof wil dat het onderzoek wordt heropend omdat het vindt dat het onderzoek onvolledig is: ,,Wij willen een heropening van de zaak om de waarheid boven tafel te krijgen.” Zo zullen de twee andere slachtoffers opnieuw worden opgeroepen als getuigen. Ook zal er forensisch onderzoek gedaan worden naar sporen op de jas van Sjeddy Ibrahim en de kleding van Layminda.

Lees ook: Verdachte ontkent betrokkenheid bij dood van Haarlemmer Sjeddy

Ricardo is in februari 2017 veroordeeld tot tien jaar cel omdat hij de dodelijk steek zou hebben toegebracht aan Sheddy Ibrahim. Layminda kreeg vier jaar en heeft haar straf inmiddels uitgezeten. Haar werd poging doodslag verweten en openlijk geweld. Roxanne O. werd een straf van twaalf maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk opgelegd. De advocaat-generaal eiste op 11 december een zelfde straf als als de rechtbank oplegde.

De advocaat van L. sprak over goed nieuws. ,,Wat het hof nu doet, daar hebben wij keer op keer naar gevraagd. We moeten natuurlijk afwachten wat dit oplevert.”

De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen