Album vol nummers over stationspiano

Blij met het record.© foto kastermans

Leander Mascini
Hilversum

Ernesto Dennis mag zijn record - het in een zo kort mogelijke tijd op alle 16 stationspiano’s in Nederland spelen - dan wel kwijt zijn geraakt afgelopen weekend, hij laat het er niet bij zitten. Dennis gaat namelijk de komende anderhalve maand nog een keer langs alle piano’s, niet zo snel mogelijk, maar om een album te schrijven.

Dennis legt zijn nieuwe uitdaging graag uit: „Ik wil op iedere stationspiano een liedje componeren. Ik heb er nu al zeven geschreven. De komende tijd moet ik nog langs negen stations. Mijn ervaringen op stations en ontmoetingen met mensen bij de piano’s resulteren in de muzikale boodschap. Elk station en piano inspireert mij daardoor tot een unieke song”, aldus Dennis. Hij filmt zijn componeren op het station. „Het uitwerken gebeurt in een studio”, legt de pianist uit. „Uiteindelijk moet in februari 2019 mijn album klaar zijn. Het gaat ’Play me 16 times’ heten.”

Het record is nu in handen van de twaalfjarige Bas Schipper met 18 uur en 10 minuten, maar Ernesto Dennis gaat het binnenkort proberen wéér scherper te stellen. Hij hoopt een tijd van iets meer dan 16 uur te realiseren.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen