’Dintra’: 64 appartementen aan Alkmaarse Kooimeerlaan

Artist impression van de nieuwbouw aan de Kooimeerlaan

Rob Bakker
Alkmaar

Het grotendeels leegstaande gebouw aan de Kooimeerlaan waarin meubeldesignzaak Dintra gevestigd was, wordt een wooncomplex met 64 appartementen.

Het wordt geen sloop en nieuwbouw, maar een transformatie waarbij ’de schil’ er af gaat en gebruik wordt gemaakt van het nog oerdegelijke betonnen casco van het pand. In september begint het werk, een jaar later worden de appartementen opgeleverd.

De verkoop van de appartementen van complex Zuidzicht start op 2 maart. Dan worden ook de koopprijzen bekend gemaakt.

Volgens George Schouten van ontwikkelaar Vaste Steen is er sprake van een grote verscheidenheid aan appartementen. Een aantal kost minder dan twee ton, maar er zijn ook luxe appartementen bij die een stuk duurder zijn.

Dertig procent wordt in de sociale sector gerealiseerd. De kleinste appartementen zijn 40 vierkante meter groot, de grootste hebben een oppervlak van 150 vierkante meter.

Ouderen

De nieuwe woningen zijn niet uitsluitend bedoeld voor ouderen, maar er wordt wel rekening mee gehouden dat het vooral ouderen zijn die belangstelling tonen. Daar wordt op ingespeeld door samenwerking met de Stichting NiKo (Nieuwpoort-Kooimeer).

Bewoners die dat willen kunnen zorg van de stichting inkopen. Daarbij kan worden gedacht aan huishoudelijke hulp, maaltijdhulp of zorg aan huis.

Volgens Schouten hebben de toekomstige bewoners weinig te duchten van lawaai van de nabijgelegen randweg. Aan de kant van de weg krijgt het complex een ’dove’ gevel, dat wil zeggen een gevel zonder ramen die open kunnen.

Het souterrain van het Dintrapand wordt benut voor de aanleg van een parkeergarage. Daarnaast wordt op het buitenterrein parkeerruimte voor de bewoners gecreëerd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.