Politie doet inval in Baarn en maakt grote hoeveelheid goederen buit [update]

1 / 6
Baarn

Bij een inval in een garagebox achter flat Brinkendael nabij de Brink in het centrum van Baarn is zondagochtend een politieinval gedaan. Twee personen zijn aangehouden.

De politie maakte motoren, scooters, gestript koperdraad en aggregaten buit. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden overgebracht naar een speciaal terrein in Utrecht.

Aanleiding voor de inval was de staandehouding van een automobilst op 22 december rond 23:00 uur. Agenten die de man zagen rijden, wisten dat hij geen geldig rijbewijs had. Ze zetten de auto aan de kant voor een controle. Daarbij bleek dat de 24-jarige bestuurder onder invloed was. In de auto werden vervolgens gestolen spullen gevonden. De man en zijn bijrijdster, een 18-jarige vrouw uit Baarn, werden aangehouden voor verder onderzoek.

In de auto werd ook de sleutel aangetroffen van de garagebox gevonden. Omdat de twee gestolen spullen in hun auto hadden, werd besloten ook de inhoud van de garagebox te onderzoeken. Hierbij zijn meerdere motoren en scooters ingenomen, waarvan één scooter stond geregistreerd als gestolen. Ook is er gereedschap en oud ijzer in beslag genomen.

De man en de vrouw worden verdacht van heling. De recherche doet verder onderzoek.

Foto: Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen