Hilversummer is pianorecord kwijt maar gaat voor nieuwe poging

Leander Mascini
Hilversum

Ernesto Dennis uit Hilversum verbrak begin november een record door op alle zestien stationspiano’s in Nederland te spelen in ruim negentien uur tijd. Dit weekend moest hij echter zijn meerdere erkennen in de 12-jarige Bas Schipper uit Veendam.

Schipper had een speciale reden voor zijn recordpoging. Hij wilde door achter elkaar op de zestien stationspiano’s te spelen geld inzamelen voor de bestrijding van diabetes. Dat deed hij binnen 18 uur en 10 minuten. Bas heeft daarmee een nieuw record gevestigd. „Hartstikke tof”, noemde de Bas zijn reis door Nederland. „Ik heb het gewoon gehaald”, zei hij op de terugreis van Groningen naar zijn woonplaats Veendam.

Dennis heeft de reis van Schipper gevolgd: „Ik vind het waanzinnig. Ik heb hem via Facebook succes gewenst en gefeliciteerd.” „Het is een onwijs knappe prestatie voor een jongen van 12. En dan had hij ook nog een extra station in zijn woonplaats Veendam.”

Toch gaat de Hilversummer niet bij de pakken neerzitten. Hij gaat kijken naar een nieuwe poging. „Het is nog steeds mogelijk om deze tijd te verbeteren”, aldus Dennis. „De planning in mijn poging was 16 uur en een beetje. Dat ging mis door treinproblemen. Dus met een beetje geluk moet dat nu wel lukken.” En hij is met nog een record bezig: „Alle stationspiano’s in Europa. Dat ben ik nu aan het voorbereiden.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen