Fijne feestdagen voor VIOS

Ted Ooijevaar (links) doet er namens VIOS alles aan om de bal eerder uit de lucht te plukken dan zijn tegenstander.© Foto Marc Moussault

Paulo Ramler
Warmenhuizen

In de wetenschap dat hij zijn taken in de meer dan capabele handen van Lazar Prenda had achtergelaten, kon Ivo Rohling met een gerust hart de piste op. De oefenmeester van VIOS had zijn wintersportvakantie tenslotte al in de agenda staan toen er eerst een streep ging door het treffen met SEW en de inhaaldatum op 23 december werd bepaald. Maar ook onder leiding van oud-speler Prenda kwam de formatie uit Warmenhuizen uitstekend voor de dag. Door de 3-0 zege werd SEW van de eerste plaats gestoten en kroonde VIOS zich op de valreep tot winterkampioen.

Vorig seizoen had de huidige nummer één het nog bijzonder lastig in de derde klasse. De uiteindelijke tiende stek werd met veel pijn en moeite veiliggesteld. Hoewel het niet per se relevant is om twee seizoenen naast elkaar te leggen, is de ontwikkeling van VIOS sindsdien toch opvallend. Inmiddels staat er een ploeg die op iedere linie kwalitatief sterk bezet is. ,,We zijn een stuk stabieler geworden, denk ik. Het hele team. Want ook van de wissels die wij toepassen worden we zeker niet minder’’, nam Prenda na afloop van de overwinning de tijd om de koploper te prijzen. Terecht. De plaats die VIOS nu bezet is tenslotte een logische gang van zaken geweest. Een resultaat dat in de eerste seizoenshelft met name op eigen kracht is behaald zonder dat die formatie afhankelijk was van fortuin. En dat werd in duel met SEW eigenlijk perfect geïllustreerd. Omdat de gastheer op alle vlakken aantoonde het meest aanspraak te maken op die tussentijdse beloning. Zeker op het gebied van inzet werd de equipe uit Nibbixwoud afgetroefd. Het maakte dat Kay Broersen al na een paar minuten trefzeker was om niet veel later ook voor zijn tweede te tekenen: 2-0. Tot dat moment hadden de bezoekers nog niets klaargespeeld en ook daarna zou VIOS eigenlijk amper in de problemen komen.

Huis

,,Verdedigend staat het bij ons als een huis. We hebben er tot nu toe pas negen tegen gekregen. Dat zegt genoeg’’, aldus Prenda. Zo werd in Warmenhuizen bijvoorbeeld Mitch Rekveld vakkundig buitenspel gezet en ook Travis Reuser kwam er namens SEW nauwelijks aan te pas. Toch twee spelers die in dit seizoen al meer dan eens de dienst uitmaakten voor de groep van trainer Volkert Jan Putting. Ook toen VIOS het na de rust zonder Bob Tesselaar moest stellen, de middenvelder werd met een rode kaart veel te zwaar bestraft toen hij de bal aan wilde nemen en daarbij een speler van SEW zonder opzet raakte, was er van paniek geen sprake. De beste kansen waren zelfs voor de thuisploeg, maar invaller Sam Bruin vergat af te drukken. Dat maakte hij vervolgens meer dan goed door alsnog voor de bevrijdende 3-0 te zorgen. Met nog een paar minuten te gaan moest ook aanvoerder Maarten Blankendaal naar de kant na een tweede gele kaart, de buit was toen echter al lang en breed binnen. Het was een prettige opsteker voor Prenda die de rol van invalcoach daardoor naar behoren invulde. ,,Vanuit mijn voetbalverleden heb ik de jongens ook bepaalde dingen mee kunnen geven. Dat scheelde. De beslissing is er natuurlijk nog niet, dit is voor ons wel een duw in de goede richting.’’ Omdat het seizoen tenslotte nog lang is en VIOS rekening moet houden met voldoende weerstand in het vervolg van de competitie. De eerste ’prijs’ is in ieder geval binnen. Vanaf de sneeuwpiste ook voor Rohling wat dat betreft een fijne meevaller richting de winterstop.

VIOS: Morren; Church, Van Duin, Botman, Van den Berg; Popovic (Swen Dekker), Blankendaal, Tesselaar; Sem Dekker (Bruin), Ooijevaar, Broersen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.