Janine Guijt gaat in IJsland basketballen

Janine Guijt (rechts)© Archieffoto erik Rietman

Van onze sportreedactie
Landsmeer

Eredivisionist Loon Lions zal het voortaan zonder Janine Guijt moeten doen. De sterke driepuntsschutter zet haar carrière voort in IJsland. Ze gaat basketballen bij de club Haukar Körforbolti, die uitkomt in de hoogste divisie van het land.

Het verblijf van de bijna 24-jarige Katwijkse in Landsmeer heeft daarmee precies een jaar geduurd. Halverwege vorig seizoen streek Guijt bij Lions neer. Ze kwam destijds uit de Spaanse competitie, waar ze enkele wedstrijden had gespeeld. De bij Grasshoppers in haar woonplaats gestarte speelster kwam verder uit voor het CTO, het Barendrechtse Binnenland en ze speelde een half jaar in de Canadese competitie.

Guijt noemt op de website van Loon Lions het feit dat ze fulltime met basketbal bezig kan zijn de reden van haar vertrek. ’Ik wil graag beter worden en dan moet je veel trainen’, laat ze optekenen. Ooit terugkeren naar Lions sluit ze niet uit. Guijt stak eind vorig seizoen haar prettige gevoel over de Landsmeerse club niet onder stoelen of banken. Destijds zei ze in deze krant: ’Ik heb me nog nooit ergens zó thuis gevoeld als bij deze club, echt waar’.

Beker

Door haar vertrek mist Guijt een bekerwedstrijd in de kwartfinale tegen haar oude club. Immers, in de strijd om de Carla de Liefde Trofee heeft Lions een uitwedstrijd geloot tegen het tweede team van Grasshoppers. Het duel in Katwijk moet voor 9 februari gespeeld worden.

Het eerste team van Grasshoppers is ook nog in de strijd en moet het opnemen tegen het Groningse Sparks. Het Bemmelse Lekdetec.nl treft de winnaar van de nog te spelen wedstrijd tussen Den Helder en Groningen. Binnenland stuit op de winnaar van Jolly Jumpers-Baros.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.