Luc Kroon verzamelt op NK goud, zilver en brons

Luc Kroon© Archieffoto

Marcel Tabbers
Tilburg

Met een zilveren en bronzen medaille op respectievelijk de 400 meter en 100 meter vrije slag sloot Luc Kroon het Nederlands kampioenschap zwemmen op de korte baan in Tilburg tevreden af.

Met het goud van afgelopen vrijdag nam de zeventienjarige Volendammer iedere kleur eremetaal mee naar huis.

De zwemmer van Ed-Vo sloot het toernooi in stijl af met het Nederlands jeugdrecord (3.44,37) voor zeventienjarigen. Een aanscherping van zijn eigen tijd (3.45,02), die hij vorige week klokte tijdens het Nederlands jeugd- en juniorenkampioenschap in Eindhoven. De wedstrijd zelf was een mooie strijd met Nederlands recordhouder Maarten Brzoskowski (3.39,91) die uiteindelijk een seconde eerder aantikte in 3.43,44 na zestien baantjes racen.

Met de medaille om zijn nek keek Kroon terug op de race tegen de voor hem gewenste tegenstander. „De eerste driehonderd meter gingen we gelijk op. In het laatste deel maakte hij het verschil. We lagen niet naast elkaar, maar we haalden wel het beste in elkaar naar boven. Ik kijk heel erg tevreden terug op deze wedstrijd. Weer een persoonlijk record. Binnen een week.”

De les die Kroon trok uit het twee keer per dag moeten zwemmen was eenvoudig. „Het is me redelijk makkelijk afgegaan, maar je moet de series goed doorkomen. In de finale gaat het er echt om.”

Het brons op de 100 meter vrije slag (48,89) werd als ’niet bijzonder’ ervaren. Kroon tikte als vierde aan achter de Belg Alexandre Marcourt (48,80). Dus als derde Nederlander. „De tijd is prima. Helaas geen pr.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.