Atlanta United bevestigt komst De Boer

Frank de Boer.© Archieffoto ANP

ATLANTA

Frank de Boer gaat als trainer aan de slag in de Verenigde Staten. De 48-jarige Noord-Hollander ondertekent een meerjarig contract bij de Amerikaanse kampioen Atlanta United.

„De sportieve ambities van deze club passen bij mijn persoonlijke ambities”, zegt De Boer, die voor de start van het nieuwe seizoen, in maart, wordt gepresenteerd. „Ik wil voortbouwen op het huidige succes en ervoor zorgen dat deze club een vaste plek in de top van de MLS krijgt.” Volgens technisch directeur Carlos Bocanegra is De Boer gekozen vanwege diens aanvallende voetbalfilosofie, aandacht voor de jeugd en talenkennis.

Atlanta United werd in 2014 opgericht en debuteerde vorig jaar in de MLS. De club uit de staat Georgia werd in zijn tweede seizoen al kampioen. Martino maakte al voor het begin van de play-offs bekend dat hij vertrekt. Naar verluidt wordt de oud-trainer van FC Barcelona bondscoach van Mexico.

De Boer werd geboren in Hoorn en groeide op in Grootebroek.

Hij was van eind 2010 tot de zomer van 2016 trainer van Ajax, waarmee hij vier keer op rij kampioen werd (2011, 2012, 2013 en 2014). De 112-voudig international van Oranje beleefde daarna twee mislukte avonturen in het buitenland. Zowel bij Internazionale als bij Crystal Palace werd hij al na een paar maanden ontslagen. De Boer hield het in Italië en Engeland respectievelijk slechts 85 en 77 dagen vol. Na zijn ontslag op 11 september vorig jaar bij Crystal Palace zat de voormalige verdediger van onder meer Ajax, FC Barcelona en Galatasaray zonder club.

De Boer steekt nu voor het eerst de Atlantische Oceaan over, voor een Amerikaans avontuur. Atlanta United speelt in een groot stadion dat plaats biedt aan ruim 70.000 toeschouwers. De bekendste naam in de selectie is de Amerikaanse doelman Brad Guzan, die jarenlang in Engeland speelde voor Aston Villa. Met de Venezolaanse spits Josef Martinez beschikt Atalanta United over de topschutter van de MLS. Martinez maakte afgelopen seizoen 35 doelpunten, waarvan vier in de play-offs.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen