Samen gezellig ontbijten in ’Herberg Hoorn’

Liesbeth Hes, Harriet Hes en Mieke Sollman (vlnr) zitten gezellig aan het ontbijt in schouwburg Het Park.© foto theo groot

theo groot
Hoorn

Liesbeth Hes, Harriet Hes en Mieke Sollman (vlnr) zitten gezellig aan het ontbijt in schouwburg Het Park, voor deze zondag even omgedoopt tot Herberg Hoorn.

Met vele andere senioren kunnen ze kiezen uit een rijk ontbijtbuffet, waarbij ondertussen onder meer het Schoorkoor voor sfeervolle muziek zorgt.

Thema van deze ochtend is ’Stad van de Ontmoeting’.

Juist in december is samenzijn belangrijk. De activiteiten van Herberg Hoorn staan deze weken dan ook in het teken van ontmoeting: in gesprek gaan met elkaar, talenten met elkaar delen om de stad samen nog mooier te maken.

De ouderen worden begeleid door nieuwkomers in Hoorn. Zo zijn er niet alleen onderling nieuwe contacten, maar ook met mensen uit andere landen.

Droevig

,,Zo hoor je mooie, maar soms ook droevige verhalen", vertelt wethouder Kholoud Al Mobayed, die deze ochtend aanwezig is namens de gemeente.

Het nieuwjaarsconcert voor ouderen is overigens de aftrap voor een hele dag reuring in de binnenstad van Hoorn, deze laatste zondag voor kerst.

's Middags zijn muzikanten en verhalenvertellers actief terwijl in de Koepelkerk het eeuwenoude kerstverhaal in een modern jasje, door amateurzangers en spelers, wordt opgevoerd in de Kerststal 5.0.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen