Kies Haarlems Dagblad man of vrouw van 2018

Arthur de Mijttenaere
Haarlem

Wie wordt de Man of Vrouw van 2018? Wie heeft dit jaar het verschil gemaakt zodat hij of zij het verdient om door deze krant in het zonnetje te worden gezet? Lezers bepalen door hieronder te stemmen of door het stembiljet in te vullen wie met de eer gaat strijken.

De redactie van Haarlems Dagblad houdt voor de vijfde maal de verkiezing Man of Vrouw van het Jaar, die de laatste keer werd gewonnen door Jacqueline van der Sande die hoger onderwijs in de Koepel probeert te realiseren.

Onderaan dit artikel kunt u stemmen.

Spannende strijd

Het belooft weer een spannende strijd te worden. Alle kandidaten zijn in 2018 positief opgevallen. Lezers kunnen vanaf vandaag stemmen of via de bon in de krant. De kandidaten zijn na een oproep gekozen door de lezers of door de redactie.

Franke van der Laan.

Het gaat om de volgende negen kandidaten. Hoofddorper Franke van der Laan is een pionier op het gebied van natuur en milieubeheer waar hij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee bezig is.

Minke Verstrepen.

Minke Verstrepen heeft een dramatisch jaar achter de rug waar zij iets positiefs uit wist te halen. Na het overlijden van haar vriend Laurens Mulder (ook bekend als Rood) aan de ziekte van Lyme begon ze een sponsoractie om geld in te zamelen. De opbrengst wordt besteed aan onderzoek naar Lyme.

Okrah Donkor.

Okrah Donkor geeft jongeren een kans om door sport verder te komen. Hij is de drijvende kracht achter de succesvolle basketballers van Triple Threat in Schalkwijk en is een rolmodel voor veel jongeren.

Jos Wienen.

Ook burgemeester Jos Wienen van Haarlem is genomineerd. Hij wordt al maandenlang intensief beveiligd vanwege ernstige bedreigingen. Hij wordt gezien als een standvastige en principiële man die zich door niets en niemand laat weerhouden om zijn werk te doen.

Mariëlle van Meerwijk.

Mariëlle van Meerwijk is eveneens genomineerd. Zij stond aan de wieg van Swim to Fight Cancer. Heel veel mensen doken het Spaarne in om zodoende geld in te zamelen tegen kanker; een ziekte die Mariëlle heeft getroffen en overwonnen.

Rob Koster.

Rob Koster uit Zwanenburg maakt ook kans te worden gekozen. Hij is voorzitter van de ondernemersvereniging, organiseert het dorpsfeest, leidt een voetbalteam en voert ook actie als een belangrijke doorgaande weg wordt afgesloten.

Paulien van Eerdenburg.

Een kandidaat is ook Paulien van Eerdenburg, die een groot online platform met de naam Dutch Girlboss heeft opgezet om vrouwen te helpen een eigen bedrijf op te richten en te laten groeien.

Juliette Zwaan met haar jongste dochter Iselle, het zusje van Félice.

Bijzonder is ook het verhaal van Juliette Zwaan uit Haarlem. Zij en haar man Tim verloren hun dochter Félice kort na haar geboorte. Ze richtte een stichting op, waar ouders die hetzelfde is overkomen terecht kunnen voor financiële hulp bij de uitvaart. Al tweehonderd ouderparen zijn via de stichting het afgelopen jaar geholpen.

De Viooldiva’s.

Het is voor het eerst dat een duo is genomineerd. Het gaat om Suzanne Groot en Maria Eldering, beter bekend als de viooldiva’s. Zij maken muziek in het Spaarne Gasthuis om zieke mensen een muzikaal medicijn te geven dat het herstel bevordert.

De winnaar van deze ludieke verkiezing krijgt een kunstwerk, een bescheiden geldbedrag en natuurlijk: eeuwige roem!

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen