Nominatie Roland Holst College door Mediamile

© Dutch Media Week

Leander Mascini
Hilversum

Leerlingen van het Roland Holst College zijn genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs 2019. De scholieren hebben met de gemeente samengewerkt aan onder meer de Mediamile, en dat wordt gewaardeerd.

De leerlingen mochten hun licht laten schijnen op ’smart city’. Dat zijn de plannen van Hilversum om de gemeente digitaler te maken. Zo hebben de scholieren zogeheten Snapchatfilters rond een aantal Hilversumse monumenten op de Mediamile-route bedacht.

Brainstorm

Ook hebben 140 leerlingen bewoners geïnterviewd over hoe Hilversum slimmer en leuker kan worden. Daarnaast was er een brainstormsessie waarbij 200 havo en vwo-leerlingen in de Burgerzaal van het gemeentehuis konden meedenken over de ’smart city’-invulling.

Wethouder Wimar Jaeger (media) is enthousiast over de samenwerking met de scholieren: „Het mes snijdt aan twee kanten. De gemeente krijgt voorstellen van jongeren die verfrissend en vernieuwend zijn en het Roland Holst College krijgt de kans om innovatief les te geven en de jeugd te betrekken bij wat er in hun omgeving gebeurt. Zo bouwen we samen aan de stad.”

Het is niet de eerste keer dat het Roland Holst College genomineerd wordt voor de Nationale Onderwijsprijs. Sterker nog, in 2013 wist de school de prijs te winnen met een project in Beeld en Geluid. Het ging toen om ’(UN)REAL?!’. Een project dat jongeren leerde kritisch te kijken naar beelden in de media.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen