Arrestatie Helderse helers na pseudokoop

Den Helder

Drie verdachten van heling van een partij gereedschap zijn door een pseudokoop van de politie tegen de lamp gelopen. Dat bleek tijdens de politierechterzaken tegen het drietal N. J. (36), T. J. (29) en B. M. (29) uit Den Helder.

Het gereedschap was vorig jaar op 6 juli gestolen uit een loods aan de Nijverheidsweg.

De gestolen waar werd door N. J. via whatsappberichten te koop aangeboden. Op 13 juli kwamen N. J. en zijn vriend B. M. met een bolderkar vol gereedschap naar het huis van T. J.

Daar zou de koopwaar namelijk aan enkele potentiële kopers getoond worden. Wat het drietal niet wist was dat het om kopers van de politie ging.

Onwel

De drie verdachten verklaarden dat ze niet wisten dat het om gestolen goed ging. N. J. wees erop, dat hij vaak tweedehands spullen ruilde of verhandelde. De verdachte werd tijdens de urenlange rechtszitting onwel. Zijn zaak wordt begin maart afgehandeld.

Bij T. J. thuis waren ook nog fikse hoeveelheden hennep en MDMA aangetroffen. Hij werd veroordeeld tot een celstraf gelijk aan de vijftien dagen voorarrest, een maand voorwaardelijk en een werkstraf van zestig uur. M. kreeg een werkstraf van veertig uur opgelegd.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.