wandel mee met de NHD Winterwandeling

wandel mee met de NHD Winterwandeling
© NHD
Alkmaar
De Schoorlse Duinen in de kop van Noord-Holland, met de hoogste duinen én volop ruimte om uit te waaien. Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten, groeien er de mooiste paddenstoelen en speelt het zonlicht met duizenden boomblaadjes.

In het weekend van 2 en 3 februari 2019 vindt de Winterwandeling van het Noordhollands Dagblad plaats in de Schoorlse Duinen.  Er zijn twee routes uitgezet:

Korte route (+/- 10 km) (start: 10.00-12.00 uur)
Lange route (+/- 18 km) (start: 9.30-10.30 uur)

De start  is bij buitencentrum ‘De Schoorlse Duinen’/IJgenwijs eten en drinken. De finish is bij Dopersduin te Schoorl.

De wandelpaden brengen je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Want liet Staatsbosbeheer honderd jaar geleden het zand juist vastleggen door bomen te planten, nu mogen sommige duinen weer vrij stuiven. Zoals bij De Kerf waar het Noordzeewater bij springtij en noordwesterstorm vrij toegang heeft tot de achterliggende duinvalleien. Met resultaat! Dankzij het zoute zeewater konden planten als zeekraal, zeeraket en schorrenzoutgras zich hier weer vestigen. In hun spoor volgden vogels en duinhagedissen. Zo hebben de Schoorlse Duinen er nog een prachtig natuurgebiedje bijgekregen.

Deelname
Deelname is inclusief koffie of thee bij aankomst, een heerlijke versnapering tijdens en na de wandeling, een routebeschrijving en een kleine attentie. Kinderen ontvangen een gevuld kindertasje. Het deelnamebedrag is € 10,00 p.p. (volwassenen) en € 5,00 p.p. (kinderen). Het deelnamebedrag is inclusief een bijdrage van € 1,- voor Support for Nature. Dit komt ten goede aan het natuurbeheer van Staatsbosbeheer.

Parkeren
U kunt vrij parkeren nabij de startlocatie.

Aanmelden
Klik hier om u aan te melden. Inschrijven kan t/m 28 januari 2019. Deelname is alleen mogelijk door middel van voorinschrijving.

De wandeling wordt georganiseerd door Noordhollands Dagblad, Staatsbosbeheer en Dopersduin.