Kerstkinderen hollen door Heerhugowaard

© Erna Faust
Heerhugowaard

Met doodsangst op z’n gezicht legt kerstjongetje nummer elf z’n arm in de weg van het zelfverzekerde kerstjongetje veertien. Nummer elf wil de snelste zijn, maar veertien was met z’n lange elegante stappen net iets sneller uit de startblokken.

Kerstmeisje nummer negentien ziet haar kans schoon aan de binnenkant en hoopt de lachende derde te zijn, terwijl het kleine bebaarde kerstkindje naast haar nog even moet bijkomen van het zojuist gegeven startsein.

Helemaal aan de andere kant zit kerstkind 101 nog vast achter het hek.

Rechts achterin kijkt de echte kerstman toe.

Na een kilometer hollen bestaat het podium uit kerstkind, kerstkind en kerstkind.

De snelste kerstholler bij de volwassene kwam na vijf kilometer rennen binnen met een toptijd van twintig minuten en een paar seconden. De kerstman werd door twee andere kerstmannen op het podium vergezeld.

Zondagmiddag was de vierde editie van de ’Santa Run Heerhugowaard’. Kerstmannen, -vrouwen en -kinderen holden voor de eer en voor de twee goede doelen Stichting Gouden Dagen en Stichting Sport-Z.

Voor beide doelen is 2500 euro, 5000 in totaal, binnengehaald, zegt Johan Groen namens de organisaties Rotary Club Langedijk Geestmerambacht en Rotaract Club Alkmaar.

Meer nieuws uit Alkmaar