Vier aanhoudingen bij verkeerscontrole langs A7 in Berkhout [update]

Vier aanhoudingen bij verkeerscontrole langs A7 in Berkhout [update]
© Foto politie
Hoorn

Vier mannen zijn aangehouden bij een verkeerscontrole drie vrijdagavond en -nacht plaatsvond op parkeerterrein de Koggen langs de A7 in Berkhout. Twee personen moesten nog een gevangenisstraf uitzitten, de derde man wordt verdacht van witwassen. De vierde man werd aangehouden voor verboden wapenbezit en het bij zich hebben van achttien XTC-pillen.

De man die verdacht wordt van witwassen had een groot geldbedrag bij zich waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. Ook was hij in het bezit van verdovende middelen. De man die werd aangehouden om verboden vuurwapens, had een zelfgemaakt wapen en een ploertendoder bij zich.

De twee andere mannen stonden in het systeem van de politie omdat zij in het buitenland nog gevangenisstraffen moeten uitzitten. Wat zij hebben misdaan is niet bekend. De hoogst uitstaande straf was 59 dagen cel.

Naast de aanhoudingen, schreef de politie verschillende bonnen uit bij de controle waarbij honderden voertuigen werden gecontroleerd. Onder andere voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Een flitswagen heeft 6000 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er ongeveer 900 te hard.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons