Regenboogpaden, roze gebakjes en lesbische rappers op Paarse Vrijdag

Miss Purple Ruby Post.
© Foto RSG
RSG-leerlingen worden verwelkomd met ballonnenboog en paarse schmink.
© Foto RSG
Wethouder Lydia Groot wandelt over het Regenboogpad van ’tijdelijke geaardheid’ bij de Praktijkschool in Grootebroek.
© Foto Marcel Rob
RSGay-gebakjes
© Foto RSG
1/4
Grootebroek

Het is een Regenboogpad van ’tijdelijke geaardheid’ dat wethouder Lydia Groot vrijdagochtend mocht onthullen bij de Praktijkschool West-Friesland in Grootebroek.

Ter gelegenheid van Paarse Vrijdag hadden de leerlingen de kleuren zelf op het wegdek gespoten om te onderstrepen dat iedereen - lesbienne, homo, biseksueel of transgender - hier welkom is. Onderzocht wordt of er in het voorjaar een definitief pad kan komen.

Ook op de RSG in Enkhuizen, het Horizoncollege en Atlas Werenfridus in Hoorn en het Martinuscollege in Grootebroek werd stilgestaan bij Paarse Vrijdag. Alle scholen kregen bezoek van transman Mounir Samuel en de lesbische rapper Kamilia.

Op de RSG werden leerlingen ’s ochtends verwelkomd met een ballonnenboog, paarse schmink en RSGay-gebakjes, waarna docente Nynke Volbeda via de intercom ’alle 189 homo’s, lesbo’s en biseksuelen, 16 transgenders en ook alle interseksuelen, a-seksuelen, panseksuelen, queers en hetero’s’ van harte welkom heette op Paarse Vrijdag. ,,Wie nu nog denkt dat hetero zijn normaal is: dat klopt dus niet, het komt alleen wat vaker voor. Vandaag vieren we dat we niemand buitensluiten.’’

Ook werd op de RSG traditiegetrouw de leerling met de beste paarse outfit in het zonnetje gezet. Die eer ging dit jaar naar ’Miss Purple’ Ruby Post.

<noiframe>

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen