Gouden Mispel: prijs voor Sjaak Hoogendoorn uit Ilpendam

Gouden Mispel: prijs voor Sjaak Hoogendoorn uit Ilpendam
Bestuurder en boer Sjaak Hoogendoorn bij zijn koeien.
© Foto Ella Tilgenkamp
Ilpendam

De Ilpendammer natuurboerenvoorman Sjaak Hoogendoorn is onderscheiden met de landelijke prijs De Gouden Mispel. Hij kreeg de prijs donderdag van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap voor zijn onnavolgbare inzet om landbouw en natuur samen op te laten gaan.

Hoogendoorn doet dat als voorzitter van de agrarische natuurvereniging Water, Land en Dijken waarbij vijfhonderd boeren zijn aangesloten.

,,De jury uit haar waardering voor Sjaaks inzet bij het zoeken naar oplossingen voor de bodemdaling van het veen, zoals het Innovatieprogramma Veen waarbij natte teelten en natte veeteelt worden beproefd’’, zegt Annemarie Koelemeijer van Water, Land en Dijken trots. ,,Ook is er waardering voor de manier waarop hij als bestuurder met een been in zijn eigen agrarisch bedrijf staat en het andere in de agrarische natuurorganisatie en voor de integere en gepassioneerde manier waarop hij te werk gaat.’’

Hoogendoorn is voorgedragen voor de onderscheiding door diverse partijen, waaronder de gemeente Waterland, vertelt Koelemeijer.

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap reikt jaarlijks drie Gouden Mispels uit aan personen of organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons