Vermiste man Stompetoren nog niet terecht [update]

Vermiste man Stompetoren nog niet terecht [update]
© DNP.NU
STOMPETOREN

De man naar wie donderdag uitgebreid is gezocht in Stompetoren, is nog niet terecht. De politie deed vrijdag verder onderzoek, maar dat leverde evenmin iets op.

De man had donderdag zijn vrouw gebeld vanuit zijn auto in Stompetoren om te vragen of ze hem op wilde halen omdat hij zich niet lekker voelde. De vrouw ging erheen en trof zijn auto aan bij de Noordervaart, maar van haar man ontbrak ieder spoor.

Helikopter

Vrijdag werd niet meer bij Stompetoren gezocht, omdat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat de man daar is. Hulpdiensten hebben wel uitgebreid gezocht naar de man in de omgeving van de Noordervaart.

Brandweerlieden richtten zich op het water, agenten met politiehonden doorkruisten de omgeving. Bij de zoekactie werd ook een helikopter ingezet. Het leverde niets op. De zoekactie werd vanwege de duisternis uiteindelijk gestaakt.

Ziekenhuizen

De politie informeerde ook bij meerdere ziekenhuizen in de omgeving of de man ergens gewond was binnen gebracht. Dat leverde evenmin resultaat op. Dat gold ook voor de bezoekjes op diverse andere plekken waar de man zou kunnen verblijven.

De politie gaat er niet vanuit dat de man doelbewust onvindbaar is.

Lees ook: Zoektocht naar vermiste man in water Noordervaart in Stompetoren [video]

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons