3,5 jaar cel geëist tegen Helderse vader voor doden baby

3,5 jaar cel geëist tegen Helderse vader voor doden baby
Den Helder

Voor doodslag op baby Nolan uit Den Helder heeft het OM vrijdagavond bij de rechtbank in Alkmaar een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drieënhalf jaar geëist tegen diens vader, Arjen S. (40).

Nolan overleed op 29 mei 2014, 59 dagen oud. Zijn vader zou hem volgens het OM zwaar lichamelijk (hoofd)letsel hebben toegebracht, met de dood tot gevolg. Bij de baby werden na diens dood diverse bloedingen en bloeduitstortingen in en rond de hersenen aangetroffen, alsmede zestien gebroken ribben en een zestal gecompliceerde breuken.

Bevindingen NFI

Arjen S. bracht baby Nolan op maandag 26 mei 2014 naar bed. Kort daarna werd hij levenloos in bed aangetroffen. Drie dagen overleed hij in het AMC Amsterdam. Het OM ziet de vader als dader en baseert zich daarbij op de bevindingen van het Nederlands Forensisch Instituut. Dat het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel als meest logische reden voor de dood van Nolan ziet. Dat kan volgens het NFI zijn gebeurd door stevig heen en weer schudden, door het hoofd van baby ergens hard tegenaan aan te slaan of een combinatie van beide.

Zeldzame ziekte

De vader heeft altijd ontkend schuldig te zijn aan betrokkenheid bij de dood van zijn zoontje. De familie denkt dat een zeldzame ziekte de oorzaak is van de dood van baby Nolan. De advocaat van S., mr. Van der Goot, eiste vrijdagavond vrijspraak voor zijn cliënt.

De rechtszaak duurde vrijdag meer dan elf uur. Vandaar dat strafeis pas ’s avonds werd uitgesproken.

Lees verder: Verdachte doden baby: ’Ik ben gewoon een vader die zijn zoontje naar bed bracht’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons