’Beveiliging voor Heerhugowaardse wethouder Does na bedreigingen’

’Beveiliging voor Heerhugowaardse wethouder Does na bedreigingen’
© Archieffoto Richard Rood
Heerhugowaard

De Heerhugowaardse wethouder John Does is bedreigd, vermoedelijk vanwege het dossier over de aanbesteding rond de jeugdhulpverlening bij Transferium. Zijn veiligheid wordt om die reden in de gaten gehouden.

Dat bevestigen meerdere ingewijden. Officieel doet de gemeente geen mededelingen. De bedreiging van ’een wethouder’ kwam aan het licht tijdens een interview dat NH Nieuws met burgemeester Bert Blase hield. Daarin ging het over bedreigingen van bestuurders in het algemeen. Hij zei dat bedreigingen via mail, apps en Facebook met een zekere regelmaat aan de orde zijn.

„Een wethouder heeft te horen gekregen dat ze hem ’weten te vinden’.’’ Het lijkt een verwijzing naar een oude zaak. Als wordt doorgevraagd zegt de burgemeester: „Daar is-ie nog wat te actueel voor eigenlijk. Want het speelt nog. Als ik die aanleiding noem, dan laat ik mij waarschijnlijk in de kaarten kijken.”

Bij navraag stelt de gemeentevoorlichtster eerst dat het bericht uit de context is gehaald. „Dit gaat over iets dat eerder is gebeurd.” Wanneer ze geconfronteerd wordt met de uitspraken van Blase, erkent ze dat er wel degelijk nog wat speelt.

Over de aard van de beveiliging: „Er is geen sprake van persoonsbeveiliging, je moet meer denken aan het monitoren van de computer.” Wethouder Does bevestigt noch ontkent dat hij de bedreigde bestuurder is. „Ik wil er niks over zeggen. Dat lijkt me beter. Ik wil even rust.”

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons