’En dan springt en zingt Eline op de tafel’

’En dan springt en zingt Eline op de tafel’
Rianne Moerdijk: ,,Doen is een ding, maar Eline Schmidt kan het ook nog overbrengen.’’
© foto Ed geels
Driehuis

Voor Rianne Moerdijk is Eline Schmidt het al, maar ze hoopt dat zij ook de titel ’IJmonder van het jaar’ wint.

Ambassadeur Rianne heeft zangles bij KOEL Creative Productions, het bedrijf van Koen van der Wel en Eline Schmidt in Driehuis.

,,Ze vullen elkaar enorm aan, maar Eline is wel een beetje het gezicht van KOEL. Met wat zij samen doen, bereiken ze alle mensen in de IJmond. Of ze nou talent hebben of niet, ze krijgen de gelegenheid om ervaring op te doen. Bijvoorbeeld op het gebied van theater, zingen, muziekles en educatie. Ik ben pas laat gaan zingen. Ik wilde wel, maar durfde niet echt en er waren toen weinig mogelijkheden om daarin te groeien. Bij KOEL kun je van peuter tot tachtiger terecht. Kunnen ze zelf niet komen, dan gaat Eline ernaar toe. Mensen die inburgeren, Eline en Koen zingen, koken en maken theater met ze. Er is geen drempel, er is geen druk, geen toets, bij KOEL kun je altijd kwetsbaar en jezelf zijn. Dan groei je, dat zie overal gebeuren. Echt alle groepen worden aangesproken bij KOEL, structureel. Ik zing mee met het koor van De Grote Kerstshow. De repetitie liep uit en dan springt Eline op de tafel om te zingen, die passie, die oneindige energie is aanstekelijk. In doen is zij heel goed, dat is duidelijk. Maar zij kan het ook nog eens overbrengen’’, aldus Rianna Moerdijk. Eline zelf werd overvallen met de mededeling dat ze ’alleen’ is genomineerd. Een hele eer maar... ,,Het voelt heel erg incompleet, ik kan mijn werk niet doen zonder Koen. Juist omdat we samenwerken lukt dit allemaal, dit kun je onmogelijk in je eentje’’, legt ze uit. Koen van der Wel, haar compagnon, reageerde ook op de nominatie: ,,Doen, het is nu Eline-tijd. We doen het samen, maar zij geeft mensen een ervaring.’’

Nomineer jouw kandidaat

Wie verdient de titel IJmonder van het jaar 2018? Ken je iemand die woonachtig is in de IJmond en zich met passie ergens voor inzet? Nomineer jouw kandidaat door een mailtje te sturen naar: redactie.ken@nhd.nl of redactie@ijmuidercourant.nl. Met namen, telefoonnummers en motivatie. Je moet wel campagne voeren voor jouw kandidaat. Stemmen op een kandidaat kan nu nog niet.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons